Iskustva klijenata

Na Milanu sam naisla sasvim slučajno, preko Facebook posta. Malo istraživanja kasnije je probudilo moju znatiželju i zakazala sam termin. Nije mi trebalo dugo da shvatim da smo kliknule i da će mi rad sa njom pomoći. Naišla je u periodu kada sam prolazila kroz extremne, parališuće napade panike. Uz njene savete a pre svega razumevanja suštine problema, izasla sam iz toga čak i brže nego što sam mislila da je moguće. Milana je duboki profesionalac, koji navodi na oštroumne odluke na putu ka psihoterapijskim ciljevima. Nekada to nije lako ali je definitivno vredno mira u sebi koji nailazi kada se talj cilj i ostvari. Sve preporuke za odličnog psihologa!

Snezana
Beč

Svi mi imamo te trenutke kada ego nadjača našu pravu prirodu i ne znamo zašto smo odjednom postali takvi kakvi jesmo...Mnogi će odboti da potraže pomoć psihologa, jer to je priznanje sebi da nešto nije u redu... Sa Milanom nećete imati takav osećaj...Sa puno empatije, videćete preko puta sebe prijatelja, koji će vam reći da je sa vama SVE u redu.I bez ličnih stavova,ili osude, samo postavljajući pitanja, koja vas vode u srž problema, i davajući oskrene odgovore na ta pitanja, odjednom će se sve rasvetliti. Milana mi je jednom rekla: "Ti mislis da je u tvojim godinama kasno za sve, a budeš li živela makar do 80-e, bićeš još puno puno godina nesrećna." Takodje mi je jednom rekla: "Da li si svesna šta sve imaš? Svo orudje za sreću je u tvojim rukama!" Mislim da su mi te dve konstatacije najviše pomogle. Podstakla me je da radim na sebi, da pronadjem afinitete koji me ispunjavaju, da uvidim principe ponašanja, koji me uvlače u začarani krug. Blaga, uvek nasmejana, u prostoru, koji je čudom za Luxembourg uvek bio svetao i topao, uspela je da u meni vrati želju za životom, i gle...postadoh srećna žena!💞 Hvala ti Milana

Alex
Luxembourg

Psiholog(ica) Milana je na prvom mestu jedna veoma draga, nežna osoba i veliki čovek. Ja lično prema njoj osećam spokojno poverenje, što je po mom mišljenju izuzetno značajno kod ovakvih vrsta odnosa kada se radi o duši, srcu, psihi. A to poverenje se pretpostavljam steklo iz razloga, što do sada kroz nekoliko razgovora, nikada nisam doživela da je okrivljavala, kritikovala, osudjivala ali zaista nijedan postupak, ni sa jednom rečju. Štaviše uvek je pružala veliku empatiju i razumevanje, i samim tim vam već olakša to neko stanje, jer dobijete osećaj da ste shvaćeni, što mnogo znači u teškim trenucima. Ja imam osećaj da joj se mogu poveriti do intimnih detalja mog života, bez ikakvog straha. Trudi se da shvati, zapamti sve ispričano i da donese pravi, stručan zaključak, koji će vam doneti neko rešenje, ili će vas umiriti u nekom vašem osećanju koji vas tišti, muči. Od srca vam mogu savetovati ovu divnu dušu od psihologa ♥️     

Iboja
Novi Sad, Srbija


Milanu sam upoznala pre nešto manje od jedne decenije, kada me je u trenucima nezadovoljstva delovanjem lekova protiv depresije i anksioznosti i želje da se pokuša nešto drugačije, pozvala na trening asertivnosti. 

Toplina, razumevanje i osećajnost koju sam od nje dobila u tri susreta mi je značila do te mere da je smatram za mog prvog životnog učitelja. Nije bilo lako suočiti se sa sobom i preuzeti odgovornost za sopstveni život, no sam njen pristup i sva njena brižnost mi je pomogla da istrajem na tom putu. U radu sa njom otklonila sam neka pogrešna ubeđenja, naučila da ne moram da budem ono što drugi očekuju od mene, da imam pravo da kazem ne, da imam pravo na nepristajanje i na miran život, da drugi ne moraju da dele moje mišljenje i da je to ok, ali da i sama imam mogućnost da biram kako ću živeti. U svakom slučaju život mi je mnogo kvalitetniji od kad uz obaveze imam i svoja prava.

Svojim radom sa mnom probudila je u meni želju da učim i rastem i u skladu sa mišljenjem da me je prvi put rodila mama, a drugi put sam se rodila sama, prema Milani u svakom slučaju osećam zahvalnost što je prisustvovala tim mojim porođajnim mukama. ♥️

Marija
Sombor,Srbija


Godine se nižu, rastemo i napredujemo na svom duhovnom putu i ličnom razvoju… Taj put prolazimo naizgled sami, a ako smo svesni i iskreni, na tom putu srećemo i delimo prostor, put i bivanje sa divnim bićima koja u naše živote ulaze, da doprinesu na čudesan način, svojim svetlom i energijom, našem životu i razvoju, a tako i globalnom, vaseljenskom razvoju. 

Jedna od takvih Mudrih i Sjajnih Zvezda je za mene Milana Zorić. Ispred svega, hvala Milana što si ušla u moj život… Istina, ima tome već 10-ak godina, a i dalje se vrlo živo sećam naših susreta, razgovora, tvojih izvrsnih edukacija i divne saradnje koju smo ostvarile i održavale na veliko zadovoljstvo svih učesnika! 

U mom polju pamtim te kao odlučnu, hrabru, koja zna svoj put i nesebično i oblino daruje svoje znanje, energiju i ljubav prema svom pozivu i ljudima sa kojima sve to deli i razmenjuje. Istrajna, blaga, nežna a čvrsta i dosledna u isto vreme, i što je najvažnije Svesna i Prisutna sa sobom i svojim klijentima i učenicima, što je iznad svega isceljujuće među ljudima~ 

Prateći dalje tvoj rad i razvoj preko društvenih mreža, vidim izuzetan napredak i na profesionalnom i ličnom planu sa tvojom predivnom porodicom! Vidljivo zračite ljubav, svetlost i svesnost i veliko Hvala na tome, što ste takav doprinos Svetu!

Hvala ti, Milana što si baš takva kakva jesi, što nas ohrabruješ da budemo najbolja verzija sebe, i šta je još moguće i kako može još bolje? Hvala Nebesima na svim Čudesima! 

Margareta
Kostarika


Moje prvo savetovanje je bilo davne 2012 godine, bilo mi je potrebno da razgovaram sa nekim ko bi razumeo moje probleme, jer dijagnoza mi je bila anksiozno depresivni poremećaj. Savetovanjem sam stekla samopouzadanje, samopoštovanje, razmišljam pozitivno, srećna sam, nemam strah od komuniciranja... Sve to zahvaljujući dr. Milani Zorić, koju bih preporučila svakome kome je potrebna pomoć.

Mirjana
Novi Sad


Sa uzbuđenjem sam primila vest o otvaranju kabineta psihologa Milane Zorić. Tom prilikom ću izneti moje iskustvo sa njom i podržati je u njenim prvim koracima na ovom podneblju.

Od trenutka kada sam rešila da razvedem, bila je i odluka da  angažujem psihologa. Iako sam dosta toga prošla već sama, i donela neke nove poglede na svet, smatrala sam da mi treba nečiji objektivni i stručni nadzor i mišljenje. Do Milaninog kontakta sam došla slučajno ( ako je išta u životi slučajno ) i to u isto vreme sa dve strane. Što je potvrdilo mom instiktu da nema greške.

Već u prvom susretu sam osetila slobodu i poverenje da iznesem svoju situaciju. Ono što nije presudno, ali je svakako od pomoći, bar meni lično je to što govorimo istim maternjim jezikom. Tako je najlakše precizno izraziti misli i osećanja. Takodje, prošla je put prilagodjavanja, formiranja porodice i ponovnog profesionalnog angažovanja u novoj sredini, kao i ja. To je isto doprinelo boljem razumevanju mog životnog puta. Fleksibinost u ugovaranju vremena i mesta vidjanja mi je takodje olakšavalo organizaciju mog slobodnog vremena.

Ono što mi odgovara u Milaninom pristupu je tolerantnost, nenametljivost, ali ipak i odlučnost u postavljanju određenih pitanja, ne bismo li sami zaključili šta je za nas najbolje. Šta je ono što zaista želimo i sa kojim odlukama možemo da se nosimo. Bez nametanja kriterijuma šta je dobro, a šta loše. Jer tako nešto stvarno i ne postoji, osim naše odluke da nešto okarakterišemo kao takvo.

Ne drži se strogo uzročno-posledičnih veza psihologije, već sve uzima u obzir. Dotiče se i duhovne dimenzije, što je meni bliskije, ali sam sigurna da bi se prilagodila afinitetima svake osobe, ukoliko je to vodi ka odgovorima. Ne forsira i ne naginje ni ka jednom pravcu konkretno, mada kao osnovu koristi transakcionu analizu. Pušta osobu da sama zaključi, uz malo navođenje i pomno slušanje, čemu otvara prostor za poverenje.

Komunikacija je ubrzo postala dvosmerna. Tj. zanimalo ju je šta je meni lično pomoglo u razvoju. Šta sam čitala, koristila i kako sam sebi pomagala. Što je ukazivalo da ona kao psiholog želi da se neprestano razvija i da upoznavajući ljudska iskustva, poboljša svoj rad i uvid u sveukupne razloge nastajanja i nestajanja raznih situacija ili stanja svesti. Zna da klasično obrazovanje nije dovoljno i da su najbolji učitelji upravo međuljudski odnosi.

Milana raste zajedno sa svojim učenikom na obostranu radost.

Srećno, Milana !

Nevena
Luksemburg


Putem Facebook stranice, tokom pandemije korona virusa, pronašla sam informacije o temama kojima se Milana bavi, a koje su meni bile potpuno bliske, odnosno potrebno mi je bilo da sa nekim porazgovaram na teme u kojima je ona stručna, prvenstveno mislim na rad na samopouzdanju i asertivnom ponašanju. Nakon samo 3, 4 seanse putem Skype-a, osetila sam da se u mom ponašanju nešto menja, da se osećam bolje u sopstvenoj koži i da pri susretu sa drugim ljudima me više ne obliva toliko neprijatnost onda kada je potrebno da se suprotstavim nečijim stavovima ili izrazim neko svoje nezadovoljstvo. Možda je za nekoga ovo sitnica, ali za mene je to bio ogroman pomak u mom životu, s obzirom da se sa tremom borim od kada znam za sebe, a naročito prilikom javnih nastupa ili neformalnog govora pred grupom ljudi. Ono što mi se dopada u Milaninom pristupu, pored njene blage ličnosti, jeste njena stručnost, koja uliva sigurnost da sam na pravom putu prilikom rešavanja mojih unutrašnjih konflikata. Sviđa mi se što svako malo tokom naših susreta, ona kaže da je neko moje stanje koje ja smatram za čudno, ustvari potpuno ljudsko i normalno. Pred njom mogu da budem ono što jesam. Pomaže mi da najpre u njenom prisustvu “izvežbam” svoje željeno ponašanje, tako da znam kako da se ponašam kada tamo negde napolju budem u neprijatnim i izazovnim situacijama. Preporučujem Milanu kao psihologa, kao osobu koja je i sama tokom svog života i rada sakupila dovoljno ličnog i profesionalnog iskustva da bi uspela da pomogne u širokom spektru svakodnevnih problema. Od srca.

Jelena
Luxembourg


Sa Milanom sam se upoznala preko nekoliko godina, kada sam zbog moje autoimune bolesti upala u anksiozno stanje. Za nju mogu reći sve najbolje. Jedna divna, jednostavna, ali u svom poslu profesionalna koja jednostavno pleni svojom pojavom. Pomogla mi je da se izborim i da pobedim strah, onu nemoć koju osećamo kada se nalazimo u stanju anksioznosti. Milana svojim radom daje predivne savete, smernice kako i na koji način pomoći sebi ali isto tako kako i mi sami da pomognemo drugima koji se nalaze oko nas. Od srca je preporučujem.♥

Dijana
Novi Sad


Radionice “Asertivna komunikacija”, “Emocionalna pismenost”, “Pozitivna psihologija” i “Navike uspešnih ljudi” pohađala sam tokom studiranja. Na prvu radionicu, trening asertivne komunikacije, upisala sam se možda najviše iz radoznalosti. Nije mi trebalo mnogo vremena da shvatim vrednost stečenog znanja pa sam se upisala i na preostale radionice koje je Milana vodila u tom periodu. Na interesantan način upoznavala nas je sa emocijama, međuljudskim odnosima i zdravim životnim navikama koje su temelj svakog uspeha. I mi, učesnici radionica, smo se međusobno upoznavali pričajući o problematičnim komunikacijama i situacijama iz našeg života u kojima se nismo najbolje snalazili. Naučili smo da postoje situacije koje su van našeg kruga kontrole, situacije na koje ne možemo uticati, kao i one koje možemo promeniti uz malo volje i truda. Moja iskrena preporuka za radionice i divnog predavača Milanu Zoric koja će vas kroz ovu priču voditi sa mnogo topline, razumevanja i strpljenja… ♥♥

Bojana
Novi Sad


"Milanu sam upoznala na treningu Asertivne komunikacije u Beogradu, u organizaciji Psihopolis instituta. Već tokom prvog susreta shvatila sam da je Milana odličan psiholog, trening je bio sjajan a ona mi je pružila pregršt vrlo korisnih uvida u to zašto se ponašamo na određeni način, kako da se bolje razumemo i generalno kako da nam bude bolje. Mene lično je vodila želja da prepoznam sopstvene "mehanizme", da bolje razumem svoje emocije i svoje ponašanje, kao i da rešim određene odnose koji su mi bili teški i bolni. Zato sam se odlučila i na individualne seanse sa Milanom koje su mi bile neizmerno značajne, osvestile me i pomogle mi da neke stvari vrlo konkretno rešim. Sa Milanom i uz njenu pomoć je ustvari i počeo moj rad na sopstvenom psihološkom zdravlju, ona je zaista moj "prvi prozor" u svet psihologije. "

Ivana K.
Beograd, 2020


Hvala ti Milana što sam te upoznala! Hvala na svu tvoju dobrotu i pozitivnu energiju što si mi dala. Hvala ti što si izabrala baš ovaj posao, i što ga radiš sa radošću, empatijom i strpljenjem. Pomoću tebe ja sam naučila da budem asertivna. Nikad nemam problem kada treba da kažem "ne". Naučila si me da se zauzmem za svoja prava, da ako nešto ne smatram ispravnim da to i kažem. Hvala ti zbog svega. Sada uvek jasno kažem svoje mišljenje, a ipak ne gubim prijatelje i ne izazivam razočaranje drugih. Ne nanosim im bol, jer si me naučila kako treba ispravno razgovarati. Najbolji mi je bio primer sa izgorelom picom . Setim se puno puta tvojih saveta i kako si mi sve to saopštila, sa blagim osmehom, mirnim glasom. Želim da radim sa tobom na sebi kad god je to moguće, jer rad sa tobom je bilo opuštajuće a ipak toliko vredno za moje samopoštovanje. Hvala još jednom.

Kornelia
Subotica